21 Temmuz 2007 Cumartesi

Kabak Mücver, Fırında


Bu tarif Yiyorum Büyüyorum kitabından. İlk kez denedim. Bayıldım. Sinan “anne bu ne, anne bu ne” diyerek yemeği tabağında hücrelerine ayırmadan resmen hapır hupur yediği için 5 milyon kez daha fazla bayıldım. Teşekkürler sevgili Zümrüt Özkan Anjuere (kitabın yazarı oluyor). Tariflerinizin hepsi ayrı güzel.
Ben kitaptaki tariften farklı olarak taze soğan yerine kuru soğan kullandım – çünkü evde taze soğanım yoktu. Bir de kendi yaptığım köri baharat karışımından ekledim. İnanılmaz yakıştı. Buyurun tarife ve sonra hemen mutfağa.

Malzemeler:
6-8 porsiyon
1 büyük kabak
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 küçük kuru soğan
3 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
1 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Maydanoz, dereotu
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz



  1. Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

  2. Yumurta, un, yoğurt ve zeytinyağı macun kıvamına gelene kadar karıştırılır.

  3. Peynir, ekmek içi, tuz ve baharat eklenir.

  4. Tüm malzemeler iyice harmanlanıp yağlanmış borcama dökülür.

  5. 180 derecede 30-40 dk pişirilir.

5 yorum:

Mutfakta Zen dedi ki...

Zümrüt dünya tatlısıdır sevgili Semiramis. Yiyorum Büyüyorum sitesinden haberdar mısın?
Sevgiler,
Tijen

semiramis dedi ki...

sevgili Tijen abla,
siteme ilk yorum bırakanın siz olmasına ne kadar sevindim anlatamam. Yiyorum büyüyorum sitesini sürekli takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Umarım bir gün hem sizinle hem de Zümrüt Hanımla yüzyüze tanışma imkanım olur.
sevgi benden..

Zümrüt dedi ki...

Merhaba Semiramis;

Blogun icin seni tebrik ederim. Çocuklar için saglikli ve besleyici yemek tariflerini biraraya getiren kaynakların artması bana mutluluk veriyor. Beraberce çabalamaya devam edelim :)
Ayrıca Sevgili Tijen seni çok çok öpüyorum. Hepimiz seni takip etmeye ve senden öğrenmeye devam edeceğiz.
Ankara'ya gelirseniz ikinizi de beklerim.
Sevgiler
Zümrüt

hatice dedi ki...

itiraf etmeliyim ki en favori yemeklerimden bir tanesi bu...
yaparken biraz baharat cesitlemesi yapiyorum bazen: kimyon, kisnis gibi...

tesekkurler bu guzel tarifler ve resimler icin... her ne kadar bu kilolarin sebebi sen olsanda yine de seviyorum kiz seni, ablamsin sonucta:)

gaye dedi ki...

Merhabalar, benimde 3 yaşında bir oğlum var ve onun en sevdikleri arsındadır mücver. Bende yağda kızarmasın daha sağlıklı olsun diye fırında pişirmeyi tercih ediyorum sizin gibi. Blogunuz çok beğendim, ne kadar güzel dile getirmişsiniz annelerin yemek konusundaki hassasiyetlerini. Gönülden tebrik ediyorum sizi. Sevgiler.

Related Posts with Thumbnails