6 Ağustos 2007 Pazartesi

Tavuk Pirzola, Tavada



Kemiklerini tavuk suyu yapımı için kullandığımız tavuk pirzolaları şinitzel mantığı ile tavada pişirdim. En az bizim kadar yedi Sinan. Bugünlere kolay gelmedik tabi. Tavuğu yemesi için “köpekler, aslanlar tavuğu nasıl da sever, ham ham ham diye nasıl da yer” tanıtım çalışmalarımız oldu bir süre. Neyse ki bizi fazla üzmedi, çabalarımız boşa gitmedi.

Malzemeler

5-6 adet tavuk pirzola (kemiğinden ayrılmış)
1 yumurta
Mısır unu, ya da galeta unu
Tuz, baharat (ben köri kullandım)
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ


  1. Her bir pirzolanın eti elle bir araya getirilerek önce yumurtaya (tuz ve baharat ile tatlandırılmış) sonra mısır ununa bulanır.

  2. Tavada, az yağda önlü arkalı kızartılır.

Etin iyi pişmesi ve yumuşak olması için orta ya da kısık ateşte kızartmak ve servis zamanına kadar ağzı kapalı olarak dinlendirmek önerilir.

Tavuğun her hangi bir bölümü bu yöntemle, hatta şu kombinasyonlarla, hem tavada hem fırında pişirilebilir:

  • Yalnızca una/mısır ununa/galeta ununa bulanarak.

  • Önce una, sona yumurtaya, sonra galeta unu/mısır unu/ufalanmış ekmek içi/dövülmüş mısır gevreğine bulanarak.

Yumurta ya da unların içine her tür baharat, ince kıyılmış ot ve hatta rendelenmiş kaşar peyniri katılabilir. Hepsi de şahane olur. Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de normal göğüs etini bu şekilde yapıyorum. 2,5 yaşındaki oğluma tavuğu ancak bu şekilde yedirebildim. Ayrıca siteniz çok güzel. Ben de derleyebildiğim tarifleri www.besleyicitarifler.wordpress.comadresinde vermeye çalışıyorum.

Adsız dedi ki...

kizarma bu!! saglikli mi simdi???

semiramis dedi ki...

hiç bir yemek sağlıklı değil o zaman. butun yemeklerimizde soğanı kavurmaz mıyız, sotelemez miyiz sebzeleri, eti kıymayı. hepsi aynı mantık.
ennnnn sağlıklısı herşeyi çiğ yemek. bütün sebzeleri, meyveleri. sütü hiç ama hiç kaynatmadan çiğ içmek. eti ise hiç yememek. siz oyle yapın bence.

Related Posts with Thumbnails