13 Ağustos 2007 Pazartesi

Kabak Yemeği, Şehriyeli


İtiraf ediyorum: Bu yemek Sinan’ın favorileri arasında değil. Durumu şehriyeler kurtarıyor. Bir de yanında yediği yoğurt. Ama benim hem yapmayı hem de yemeyi en sevdiğim yemeklerin başında geliyor. Çok hafif, çok kolay.
Sinan, en son yaptığımda koca bir kaseyi bitirdiği için bu tarifi siteye eklemeye karar verdim. Gerçi önce yalnızca şehriyeleri bitti tabağın, sonra durumu ben ele almak zorunda kaldım. Sohbet-muhabbet derken bitiriverdi tabağını, yine mutlu etti annesini.
Her kim bu yemeği yapar, ama çocuğu elini bile sürmez ise üzülmesin. Belli aralıklarla yapmaya devam etsin – tabi kendisi de sevdiyse. Bir gün birden bire yiyesi gelebilir çocuğun. İşte o günü kaçırmamak lazım.

Malzemeler
3 porsiyon
2 kabak
2 domates
1 soğan
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

1 bardak şehriye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 bardak sıcak su
Tuz

Dereotu, üzeri için
  1. Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

  2. Üzerinden zeytinyağı gezdirilir. Doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber ilave edilir.

  3. Ağzı kapalı ve altı çok kısık olarak, hiç su ilave etmeden, kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.

  4. Başka bir tencerede şehriye, 1 yemek kaşığı zeytinyağında hafifçe kavrulur. Üzerine kaynar su ve tuz ilave edilir ve ağzı kapalı olarak pilav gibi pişirilir.

  5. Şehriye suyunu çekince kapağa kağıt peçete konularak biraz demlendirilir.

  6. Pişen kabaklar ve şehriye birbirine karıştırılır.

  7. Üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis edilir.

Aynı malzemelerle bu yemek farklı da yapılabilir. Sebzeler rendelenir, önce soğan ve sarımsak kavrulur, üzerine domates ve kabaklar eklenir ve sos koyulaşana kadar pişirilir. Kabaklı domates sos olmuş olur. Şehriye ya da başka bir makarna ile karıştırılır. Bu şeklini yemesi daha kesin olur sanki. Fakat benim verdiğim şekli ile misafire bile ikram edilecek kadar hoş bir yemek oluyor. Tercih sizin.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails