Tijen İnaltong’un Karaburunlardan mutfağımıza kazandırdığı tarifi imkansız bir lezzet. Bu tarifi her kim okursa kesinlikle denesin. Neden mi? Söyleyeyim: 1. Yanında başka bir şey ikram etmeye gerek yok (adı üstünde) çünkü tüm besin gruplarını içeriyor: süt ürünleri, sebze, tahıl, yumurta … 2. Küçük canavarların seveceği bir tat. Benimki sevdi, biliyorum da söylüyorum. 3. Malzemeler her zaman elimizin altında olan malzemeler ve hazırlaması çok kısa sürüyor.
Ben bu tarifi çok beğenerek takip ettiğim Yoğurt Land adlı sitede gördüm. Belki tarifi bir de oradan okumak, daha değişik fotoğraflarını görmek isterseniz diye belirteyim istedim. Şimdi tarif.
Ben bu tarifi çok beğenerek takip ettiğim Yoğurt Land adlı sitede gördüm. Belki tarifi bir de oradan okumak, daha değişik fotoğraflarını görmek isterseniz diye belirteyim istedim. Şimdi tarif.
Malzemeler:
6 porsiyon
500 gr kabak, rendelenmiş
1/4 bardak pirinç
2 - 3 diş sarımsak, dövülmüş
150 - 200 gr beyaz peynir, ufalanmış
2 yumurta
1 bardak karışık yeşillik (taze soğan, maydanoz, dereotu, nane…)
2 bardak süt
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Susam ve çörekotu, üzeri için
1 domates, üzeri için
500 gr kabak, rendelenmiş
1/4 bardak pirinç
2 - 3 diş sarımsak, dövülmüş
150 - 200 gr beyaz peynir, ufalanmış
2 yumurta
1 bardak karışık yeşillik (taze soğan, maydanoz, dereotu, nane…)
2 bardak süt
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Susam ve çörekotu, üzeri için
1 domates, üzeri için
- Süt ve üzerine koyulacak malzemeler hariç tüm malzeme karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülür.
- Harcın hafif üstüne çıkacak kadar süt (yani 2 bardaktan az ya da biraz fazla olabilir, dökerken dikkat ederek dökmelisiniz) üzerinden eklenir.
- İnce dilimler halinde kesilmiş domates ile üstü süslenir.
- En son susam ve çörekotu serpilerek 175 derece fırında pişirilir.
Evet, pirinç hiçbir işlemden geçirilmeden kuru halde malzemelere ekleniyor. Fırında sütün sayesinde pişiyor ve çok da güzel oluyor.
Hayır, illaki resimde göründüğü gibi kare kalıpta ve o kadar yüksek olacak şekilde pişirmeniz gerekmez. Daha geniş bir kalıpta daha ince pişerse daha bile güzel olabilir.
8 yorum:
Sevgili Semiramis,
Sanırım Karaburunlular tariflerinin bunca sevildiğini, beğenildiğini görüyorlarsa mutlu oluyorlardır. Ben de bu tarifi bizlere kazandıran Karaburunlu hanımlara teşekkür edeyim. Siteni linklerime ekliyorum. Teşekkürler paylaştıkların için.
Tijen ablacim, asıl biz teşekkür ederiz bu tarifi dolanıma soktuğun için:) Ziyaretiniz beni çok mutlu etti, linklerinize eklnemek ise gurur verir. çok teşekkür ederim.
sevgilerimle
Merhaba Semiramis,
Bu tarifi de sayfanı da çok beğendim.
Sayfandaki ve resimlerindeki yalınlık, tazelik, tariflerindeki güzellik çok hoşuma gitti, içimi açtı.
Ellerine sağlık,
Sevgiler
İpek
Sevgili İpek,
Ben de senin blogunu beğenerek takip ediyorum. Teşekkür ederim güzel yorumların için.
Bizim özellikle bu aralar oyle fazla yemek problemimiz var ki, sebze yemeğinde de zorlanıyoruz. bu anlamda siteniz bize çok yardımcı olacak.
Selam,
Blogdaki yemekleri sıradan yapıyorum. Dün en son Negerek denedim, muhteşem oldu. Bugün, bildiğimiz şehriyeyi, blog usulu yapacagim.
Hafif ve lezzetli oldukları için ailecek keyifle yediğimiz bu yemeklerin devamını heyecanla bekliyoruz.
Eline, kalemine sağlık.
Sevgiler,
Tezcan Ailesi
Sevgili Deniz ve Eralp,
Blogumu takip edenlerin ve tarifleri deneyip beğenenlerin olduğunu bilmek ne kadar mutlu ediyormuş insanı meğer. Tariflerimin devamı gelecek gelecek de 5 haftalık bir ara vermek zorunda kaldım. Şu anda eşimin köyündeyiz. Bayramdan sonra devam edebileceğim.
Sevgiler,
Yılmaz Ailesi
negerek - ama patatesli....
o gun yaptigim corbanin icinde kabak olunca, ve bu tarifi de yapmayi kafama koyunca ortaya patatesli negerek cikti. tarifteki kabak yerine patates koydum bir de uzerine domates koymayi unutmusum:))
yine de inanilmaz oldu...
bir de: ben bu yemegin isminin gerek olarak degistirilmesini talep ediyorum...
kardesin,
hatice
Yorum Gönder