22 Ekim 2007 Pazartesi

Tavuk Köftesi


Bunca zaman dana kıyma köfteye talim ederek böyle bir lezzeti senelerce ıskalamış olduk. Neyse. Neresinden dönsek kar. Artık çok sık yapılacaklar listemde tavuk köfte. Hem de sebzeli sebzeli.
Tarif normal köfte tarifine kaşar peyniri ve sebze eklenerek ortaya çıkarılmış, uygulamaya geçilmeden önce çeşitli güvenilir kaynaklardan tarif araştırmaları tarafımdan gerçekleştirilmiş, yeterli lezzette olacağı öngörü ve inancı ile aile boyu ölçülerinde pişirilmiştir. Herhangi bir hayal kırıklığı ve zayiat yaşanmamış, beklenen övgüler beklenen kişilerden bekleyen kişiye bildirilmiştir. Saygılarımla…

Malzemeler
4 porsiyon
2 parça tavuk göğsü (yaklaşık 500 gr)
1 yumurta
1 yemek kaşığı un, tepeleme
1 küçük soğan, rendelenmiş
1’er küçük havuç ve kabak, ince rendelenmiş
1-2 yemek kaşığı kaşar peyniri, rendelenmiş
Tuz, karabiber, kişniş
1 yemek kaşığı taze biberiye ya da maydanoz



  1. Tavuk eti mutfak robotunda kıyma haline getirilir. Sebzeler rendenin ince tarafı ile rendelenir.

  2. Tüm malzemeler karıştırılır. Köfte şekli verilir ve az sıvıyağda arkalı önlü kızartılır.

Köfte hamuru biraz fazla yumuşak ve yapış yapış oluyor. Elleri azıcık sıvıyağlamak sorunu çözüyor. Ama o sırada bebek ağlar, abisinin çişi gelir, elim ayağıma dolanır diye elim batmasa daha iyi olur diyorsanız, tavaya kaşıkla da koyulabilir köfteler, sonra üzerine hafifçe bastırılır. Öyle de olur, can sıkmaya değmez yani.

Bu tarifimizin Olursa Daha Güzel Olur’u kereviz. Evet tarifin içinde yok ama bir dahaki yapışımda ekleyeceğim. Tabi ki rendenin ince tarafı ile rendeleyerek.


8 yorum:

Ceylan dedi ki...

İade-i ziyaret !
Bayıldım tarifine, hemen print ediyorum deneyeceğim, biiiir !

Anlattığın sahne aynen yaşanmıştır bugün kurabiye yaparken (bebek ağlar ve abisinin çişi geldi! ellerim hamurlu bir şaşkındım ben!!) ikiiiii !

Bloga bıraktığın sıcak mesajına çok teşekkürler üüüüç!

Evet iki çocukla şuanda hayatımız zor ama ikincisi 2 yaş civarına gelip de ikisi birlikte oynamaya başladığında sanırım biraz nefes alıp keyfine varacağız (abimlerde böyle oldu en azından) döööört !

Birbirimize sık sık yazıp içimizi rahatlatmaya devam edelim lütfen, sen de bana iyi geldin gerçekten, beeeş!

Bakü'den taa Zonguldak'a selamlar, altııı !

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,

Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor tavuk köfte.Benim de sık yaptığım ve sevdiğim bir yemektir.Sebzelisini denememiştim,en kısa zamanda deneyeceğim.


sevgiler....

Cocukla Cocuk dedi ki...

ne guzel bir tarif, üstelik içinde yok yok, hem besleyici hem lezzetli, ellerine sağlık :))

Adsız dedi ki...

Merhaba. Blogunuzu yeni kesfettim. Ellerinize saglik. Yemekler nefis ama anladigim kadariyla Sinan da istahli bir cocuk... Sinan annesi boyle yemek pisirdigi icin cok sanssli, annesi de Sinan yemeklere ilgi gosterdigi icin cok sansli.

Simdi kofte ile ilgili yorumumu yapayim: Bizim evde buna benzer "yesil kofte" pisiyor, ki 2.5 yasindaki minik hanim tavuk ya da hindi kiymasi ile birlikte ispanak da yesin. Sizin bahsettiginiz karisima havuc ve kabak yerine rondoda cekilmis, pismemis ispanak yapraklari ekliyorum. Ispanak eklenince karisim biraz daha civik oluyor. Kivami tutturmak icin kuru ekmek icini, unu, irmigi ya da haslanmis patates rendesini (artik hangisini kullaniyorsaniz) arttirmak lazim. Pisen koftelerin hem rengi, hem de tadi guzel oluyor.

semiramis dedi ki...

sevgili ceylan, ab-ıhayat, cocuklacocuk ve itir,
Tarifi begenmenize cok sevindim. Sinan'ın iştahı gelip gidiyo aslında, her zaman hapır hupur yemiyor. Yemediği zamanlar da oluyor ama yediği zamanlar daha çok. Şanslıyım gerçekten.
Sevgili ıtır, ıspanak ilavesi için çok teşekkürler. Harika bir fikir. Bir dahaki sefere ıspanaklı yapacağım. Aklına sağlık.

ecis dedi ki...

Merhaba,

18 aylk bebegim icin saglikli yemek tarifleri ararken sizin sayfanizi kesfettim. Tavuklu kofte tarifiniz cok lezzetli oldu, ozellikle kizim tadina bayildi, biz de tabii...

Bu arada benim kizimin severek yedigi iki corba tarifi var, biri Portakal Agacindan tavuk corbasi (http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/03/tavuk_suyu_orba.html), ben sarimsaksiz yaptim ve icine havucu rendeleyip koydum, yani tam sizin tariflerinize uygun:)
Ikinci corba tarifi de Ev Cini'nden brokoli corbasi (http://www.evcini.com/2006/09/post_3.html).

Bu iki corbayi da kizim cok seviyor, denersiniz diye linkleri de ekledim.

Tekrar lezzetli ve saglikli tarifler icin cok tesekkurler....

Adsız dedi ki...

bu deneyeceğim ilk tarif, bir kaç tane de beğendim kaydettim kenara. inşallah benim oğlum da severek yer bunları. Çünkü yemek yapmaktan nefret eder hale geliyorum yavaş yavaş, hiçbirşeyi isteyerek yemiyor çünkü. Lütfen bol bol tarif ve yeni fikirler ekle. Ben de araştırmaya başka yerde devam ediyorum... kolay gelsin, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Bu tarifi bende mutlaka denemek istiyorum özellikle sebze sevmeyen ama tavuğun göğsünü çok seven eşim için :)

Related Posts with Thumbnails