25 Ekim 2007 Perşembe

Kakaolu Puding


Çok nadir yaparım tatlı. Yaptığım zaman da genellikle daha evdekiler göremeden hepsini yemiş, bitirmiş olurum. Ne yazık ki... Aslında çok yapmak istiyorum kurabiyeler, kekler... Sürekli fırın çalışsın istiyorum, nefis kokular yayılsın etrafa, her zaman yiyecek birşeyler olsun çayın yanında. Ama hem zamanım yok, hem hepsini yiyecek durumum. Hem de çocuklarımın henüz çok çok küçükken o kadar fazla yemesini istemiyorum şekerli, unlu gıdaları.

Sinan şu anda 2,5 yaşında. Şekerleme ve çikolata ile daha yeni tanıştı. Bayram dolayısı ve mahalle baskısı (!) ile. Beslenmesinde şekere 1 yaşına kadar hiç, daha sonra da çok az yer verdim. Hala yaşpasta ile ne yapacağını bilemiyor mesela. Üzerindeki kremayı yiyip bırakıyor. Geçen gün pişirdiğim pudingin ise 1 kasesini ilk defa tam olarak yedi. Yani ben 3 kase yedim, o 1 tane yedi. Ben en iyisi konuyu kapatıp hemen tarife geçeyim. Battıkça batıyorum.

Kakaolu Puding
6 kişilik
1 bardak=250 ml

1 lt süt (4 bardak)
3 yemek kaşığı mısır nişastası, silme
2 yemek kaşığı un, silme
5 yemek kaşığı kakao, silme
1 yumurta
3/4 bardak şeker (tatlı sevenler- çayı şekerli içenler- 1 bardağa kadar koyabilir)
1 çimdik tuz
1 yk tereyağı

  1. Yağ dışında tüm malzemeler tencerede balon çırpıcı ile karıştırılır.
  2. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.

  3. Altı kapatılınca tereyağ eklenir ve hem eritmek hem de pudingi biraz soğutmak için biraz çırpılır. Ne kadar çok çırpılır, o kadar az kabuk bağlar.

  4. Kaselere boşaltılır, oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır.

Böyle sütlü, ama bol yumurtalı olarak yaptığım 2-3 tarifim var. Krem karamel, vanilyalı puding gibi. Onları da yazarım. Yumurta ile sorunu olan çocuklar için bu iki tarifim çok iyi olur, çünkü 1 kasesine 1 yumurta falan düşüyor.

Afiyet olsun. Hepimize.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Blogunu Ceylanın blogundaki yorumunu izleyerek keşfettim ve iyikide gelmişim dedim. Şimdiye kadar niye görmemişim diyede hayıflandım. Bundan sonra sıkı takipçinim. Özellikle tavuk köftesini denemekle başlayacağım.
Sevgiler..

semiramis dedi ki...

Merhaba Selda,
Takipçilerimin çoğalmasına çok seviniyorum (2 idi, seninle 3 oldu sanırım:). Farkettiysen daha önce görmemiş olmakla pek birşey kaçırmadın çünkü pek fazla tarif ekleyemiyorum. Ama sen sakın takibi bırakma:)

Tijen dedi ki...

Sevgili Semiramis,
Ben çikolatalı pudingi (daha doğrusu ben muhallebi diyorum) şeker yerine pekmezle yapıyorum. Hele de keçiboynuzu pekmezi nasıl yakışıyor anlatamam. Tavsiye ederim.

semiramis dedi ki...

ben de günlerdir bir de pekmezle yapmalı diyordum. Hemen deneyip koyayım bloga. teşekkürler tavsiyeniz için Tijen ablacim.

Ceylan dedi ki...

Semiramis'cim,
Ben de aynen seni gibi Mert'i şeker ve tatlıyla çok geç tanıştırdım. Bildiği tek tatlı meyveli yoğurttu uzun süre! Mahalle baskısı buradaki yabancı çocuklarda daha da çok var!!! Adamlar (anglosakson grup) çocuklarını şeker-çikolata ile büyütüyor resmen! Türk annelerine çok ters şekerim :) !!
Mertoş da 3.5 yaşında hala çikolata-şeker istemeyi bilmez çok şükür! Ben verirsem biraz yer! O kadarı da olsun tabii, neticede o da bir çocuk!
Mert artık çikolatalı pudingi çok seviyor, bu tarifi de mutlaka yapacağım. Ellerine sağlık!

Adsız dedi ki...

Sevgili Semiramis,size mail göndermiştim.Alıp almadığınızı merak ediyorum.
Biyonikkedi

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben de çocuklara çok vermiyorum şeker, çok da imrendirmeden tabi, yedikleri zamansa hemen gidip dişlerini fırçalarlar, ama ben çikolatacı bir anne olarak öyle kötü bir örneğim ki onlar için:))

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Hoccaeamm co abiyi yükledim ama teknoci özürlü biri olarak bakalım yapabildim mi?
İlk denemeyi seinle yapıyorum ki batarsak ikimiz birden batalım.
Laptobumdan garç gurç sesler geliyor ama hadi hayırlısı,dumanda çıkmaya başladı anam anammşimdi de "iki telden birini kes"uyarısı çıktı.Kırmızıyı mı kesecem yeşili miiiiiiiiiiiiiii

semiramis dedi ki...

biyocum,
hadi gazamız mubarek olsun. Umarım doğru olmuştur. Merak etim, gelecek mi bakalım yorumum.

kedi dedi ki...

Blogumu şifreledim ama tatlım ben sana davet gönderdim mi?

Hiiiiih eğer göndermedimse çook ayıp ettim,hemen bana blogunun da adını yazarak mail at lütfen derhal göndereyim.

Yok eğer davet gönderdimse "efferim bana",o zaman "hoşgeldinnn" diyeyim:)
Biyo

firdevs dedi ki...

pudingi cocuklarla beraber yaptik :) cok guzel oldu :) simdi sogumalarini bekliyorum .

tarif icin tesekkurler :)

Adsız dedi ki...

Merhaba ben Elif GEDİK
Kakaolu pudinginizi yaptım ama biraz değiştirerek evde kakao kalmamıştı bende bitter çikolata ile denedim mükemmel oldu kızım şimdi parmaklarını yiyor tarifiniz için çok teşekkür ederim tavsiye ediyorum herkeze deneyin:)

Related Posts with Thumbnails