15 Eylül 2008 Pazartesi

Tavuk Şeritleri

Bu kadar az malzeme, böyle basit bir yemek, ufacik bir dokunusla nasil bu kadar lezzetli hale gelir? Ve o ufacik dokunus kimin aklina gelir? Benim gelmedi, gelemezdi. Tarif Sevgili Zümrüt Özkan Anjuere'nin, Yiyorum Büyüyorum kitabından.

Eve giren tavuk göğüs bizim evde hep böyle pişiyor. Zira başka türlü pişince biraz kuru kalıyor. Başka türlü pişirmelere, kemiksiz kalça yakışıyor.

Fazla söze gerek yok. Okuyan mutlaka yapsın. İlk başta benim yaptığım gibi "yani tavuğu una bula kızart, ne kadar lezzetli olabilir ki?" diye burun kıvırmasın. Tarifin sonundaki ufak dokunuş herşeyi değiştiriyor, gözden kaçmasın.

Tavuk Şeritleri
2 porsiyon

2 adet ince tavuk fileto (ya da 2 parça tavuk gögüs)
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık un
tuz

  1. Tavukları ince şeritler halinde (ya da parmak şeklinde) doğrayın.
  2. Tuzlu un karışımına bulayın.
  3. Yapışmaz tavaya yağı koyun ve ısıtın. Tavuk şeritlerini önlü arkalı pişirin.
  4. Daha sonra tavaya 5-6 kaşık su ekleyin ve kapağı kapalı olarak beş dakika daha pişirin.
  5. Tavada hala su varsa kapağı açık olarak az daha pişirip buharlaşmasını sağlayın.
Hepsi bu. Yanına sebzeli patates püresi pek yakışır. Ya da buharda pişmiş yeşil fasülye, bütün bütün. Domatesli yeşil bir salata, turşu, kırmızı biber ...

4 Eylül 2008 Perşembe

Mafin Kalibinda Yemek-2


Üst sıra soldan sağa: salatalık, kıyma döner, salatalık turşusu

Alt sıra soldan sağa: kabak-havuç-patates püresi, domates, mısır

Sinan'ın tabağının 2 bölmesi döner dolu idi. Veeee ilk defa bütün bölmeleri bitirdi. Kesinlikle o küçük küçük bölmelerdeki yiyecekleri sırası ile bitirmek inanılmaz bir motivasyon oluyor çocuklara.
Civan daha motivasyon falan ne bilmediği için bitirmedi tabi. Olsun, büyüyünce öğrenir.
İlgisiz ve önemsiz not: Bu arada çektiğim fotoğraflar gittikçe çirkinleşiyor. Bloga başladığımdan beri güzel fotoğraf koymaya çok özen gösteriyordum ama ne oldu bilmiyorum artık fotoğraflarım çok çirkin. Uzun süre güncelleyemiyorum bazen, sırf o yüzden. Bu durumu bir an önce düzeltmem lazım:(

Related Posts with Thumbnails