15 Eylül 2008 Pazartesi

Tavuk Şeritleri

Bu kadar az malzeme, böyle basit bir yemek, ufacik bir dokunusla nasil bu kadar lezzetli hale gelir? Ve o ufacik dokunus kimin aklina gelir? Benim gelmedi, gelemezdi. Tarif Sevgili Zümrüt Özkan Anjuere'nin, Yiyorum Büyüyorum kitabından.

Eve giren tavuk göğüs bizim evde hep böyle pişiyor. Zira başka türlü pişince biraz kuru kalıyor. Başka türlü pişirmelere, kemiksiz kalça yakışıyor.

Fazla söze gerek yok. Okuyan mutlaka yapsın. İlk başta benim yaptığım gibi "yani tavuğu una bula kızart, ne kadar lezzetli olabilir ki?" diye burun kıvırmasın. Tarifin sonundaki ufak dokunuş herşeyi değiştiriyor, gözden kaçmasın.

Tavuk Şeritleri
2 porsiyon

2 adet ince tavuk fileto (ya da 2 parça tavuk gögüs)
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık un
tuz

  1. Tavukları ince şeritler halinde (ya da parmak şeklinde) doğrayın.
  2. Tuzlu un karışımına bulayın.
  3. Yapışmaz tavaya yağı koyun ve ısıtın. Tavuk şeritlerini önlü arkalı pişirin.
  4. Daha sonra tavaya 5-6 kaşık su ekleyin ve kapağı kapalı olarak beş dakika daha pişirin.
  5. Tavada hala su varsa kapağı açık olarak az daha pişirip buharlaşmasını sağlayın.
Hepsi bu. Yanına sebzeli patates püresi pek yakışır. Ya da buharda pişmiş yeşil fasülye, bütün bütün. Domatesli yeşil bir salata, turşu, kırmızı biber ...

11 yorum:

Delfina ; dedi ki...

oof of süper kıtır görünüyor.bir de böyle deneyeyim belki bu kez yer benim guzu :(

Eren'in Annesi dedi ki...

Merhaba... Uzun zamandır blogunuza yeni tarifler eklemeyince meraklandım... Umarım herşey yolundadır. Özledik sizi... Sevgiler!

bukedi dedi ki...

Sevgili Semiramis;
Ben de seni merak edenlerdenim.Oğullarınla ilgili yazdıkların bana,tariflerin de kızıma iyi geliyordu.Senin bloğunu takip ederken Montessori ile tanıştım ki bu benim için önemli.Çok uzattım.Umarım herşey yolundadır...Sevgiler.
Buket&Ada'nın annesi

semiramis dedi ki...

beni merak eden arkadaslardan ozur diliyorum. 2 satir da olsa yazsam "iyiyiz" diye, iyiydi. Yazamadim. uzuuuun zaman sonra ise basladim. biraz karistim yani. Ama donusum muhtesem olacak:) Az yoluna koyayim su ev islerini. Omrumuz ev isi yapmakla geciyor. Cok ama cok bozuluyorum bu duruma!
Takip edilmek ne guzel. Tesekkur ediyorum ilginiz icin.
semiramis

Demet dedi ki...

merhaba semiramis benim 9 aylık bızdığıma yeni leziz tarifler ararken blogunu keşfettim ben de takibe aldım.. çalışmalarının devamını bekliyoruz :D
demet

arzu dedi ki...

Semiramis, bu siteye bayildim, hergun bir tarifini minigime yapiyorum ve o da ayila bayila yiyiyor.
Bundan sonra yakin takipteyiz,
Cok tesekkurler.

Yunkabu dedi ki...

Semiramis,
Tavuk seritlerini denedim. Mukemmel oldu, ailecek bayildik, 2 tavuk gogsunden yapmistim aninda bitiverdi. Ama oglum yemedi:( Tadina bile bakmadi. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim...

semiramis dedi ki...

sevgili Demet ve Arzu,
yakinda yeni tarifler girmeye başlayacağım. Takibe devam...
Yunkabucuuum,
çok üzüldüm yememesine. bazı dönemler benimkiler de yemiyor pek birşey. Sinan sırf sade makarna ve pilav yemek isteyecek gibi, o yüzden azalttım onları. Eminim yapılabilecek herşeyi yapıyosundur. Yapabileceğin tek şey kendine "geçecek bugünler, büyücek ve canavar gibi yicek yemek" diye telkinlerde bulunmak. Benimkiler bazen akşam yemeği yemeden uyuduklarında kendimi yiyip bitiriyodum, şimdi üzmemeye çalışıyorum. Ertesi gün telafi ediyo falan diye kandırıyorum kendimi. İçini ferahlatmaya bak, çünkü daha hiç bir taktiğe rastlamadım ki yemek yemek istemeyen çocuğa yemek yedirsin. Sanki o yiyecekmiş gibi yemek pişirmeye devam et yalnızca:
koçla kuzuyu öpüyorum çok.

Adsız dedi ki...

bu sekılde pişirmek dediginiz gibi kuru olmayabilir belki ama pek lezzetli olucagını tahmın etmıyorum.ben bu sekıldekı tavukları zeytinyağı ve soya sosuyla karıştırıp,bı sure sosta beklettıkten sonra pısırıyorum.hatta bazen azcık da sogan suyu sıkıyorum sosa,çok az tabi(sogan sevenler ıcın).

semiramis dedi ki...

e tabi ki soya sosu ve binbir cesit baska baharat ve sos eklenerek cok cok daha lezzetli yapilabilir tavuk gogsu. Bu "enbasit encabuk ensade ama yenilesilezzette nasil yapabilirime" bir ornek. insanin, ayaklarinin arasinda 2 bebek dolanirken inanin soya sosunu koyayim, azicik bekleteyim falan gibi luksu olmuyor cogu zaman:( bu sekilde yapilinca tahmin edemiyor iste insan kabul edilebilir bir lezzette yemek ortaya cikacagini. yazimda da belirtmistim tarifi okuyunca benim de once burun kivirdigimi. oyle iste...

İLKAY dedi ki...

ben bir de kırmızıtoz biber ekledim büyük çocuk bizler için::))nefis oldu...tarif için çok teşekkürler...
sevgiler,

Related Posts with Thumbnails